İngilizce Blog Sitesi Açmak ve Dolar Kazanmak

İngilizce site kurmak şuanda internet üzerinden yapılabilecek en iyi en kazançlı uğraşlardan biridir. Ayrıca blog açmak oldukça basittir ve hiçbir teknik bilgi gerektirmez.

Biliyorsunuz ki ülkemizde döviz her geçen gün hızlı yükseliyor ve türk lirası da değer kaybediyor. Buna karşılık ingilizce site kurmak ve yurt dışındaki kullanıcılara yayın yapmak size dolar üzerinden kazanç sağlamaktadır.

İngilizce blog ile türkçe siteden kazandığınızın 4-5 katı ve hatta daha da fazlası kadar para kazanabilirsiniz.

Hatta şöyle ki ingilizce blog sitesi açarak ortalama 100-200 gibi az ziyaretçi ile de gerçekten kayda değer güzel paralar kazanmanız mümkün.

Peki bu kadar az ziyaretçi ile kısa sürede nasıl kazanç sağlayabiliyoruz? Cevap basit; ingilizce site ile adsense’den yüksek TBM, eCPM ve dolar üzerinden kazanç.

Tabi net olarak şu kadar ziyaretçi ile günde şu kadar kazanılır diyemeyiz. Bu rakam sitenizin sektörüne, tıklama oranına (TO) ve tıklama başı maliyete (TBM) göre çok daha yüksek veya düşük olabilir.

En çok kazandıran ülkeler;

  • Amerika Birleşik Devletleri (önerilen),
  • Kanada,
  • İngiltere,
  • Avustralya

Ayrıca şunu da belirteyim. İngilizce site açmak için de ingilizce bilmenize de gerek yok. Yazının ilerleyen kısımlarında açtığınız blog için nasıl içerik hazırlayabileceğinizi anlatıyorum.

Bu yazıda genel olarak ingilizce site kurmak için en iyi hosting hangisi? ingilizce blog nasıl açılır? en kolay şekilde ingilizce blog sitesi için içerik nasıl oluşturulur? ingilizce blogdan nasıl ve ne kadar para kazanılır? gibi bütün sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

İngilizce blogdan nasıl para kazanılır?

Sitenizden para kazanmanız için size öncelikle google adsense’i öneririz. Ancak alternatif olarak adsterra.com’u da tavsiye edebiliriz.

Adsterra’da adsense gibi site onayı bekleme ve pin gibi problemler yok. Üstelik birçok ödeme yöntemi sunuyorlar ve dolar üzerinden ödeme yapıyorlar.

Eğer adsense kullanmak istiyorsanız ve şuan hali hazırda Türkiye adsense hesabınız varsa ingilizce blogunuz için farklı bir adsense hesabı almanıza gerek yok.

Adsense hesabınızın para birimi önemli değildir. Kaldı ki zaten adsense’den sorunsuz ödemeler almak için bulunduğunuz ülkeyle kayıt yaptırmalısınız.

Herhangi bir ziyaretçi sitenizden yabancı bir reklam verenin reklamına tıkladığında o reklamın tık maliyeti eğer 1 dolar ise google bunu döviz kuruna göre hesaplar ve adsense bakiyenize TL olarak yansıtır.

İngilizce site için hosting

İngilizce site kurmak için sizlere daha önce sitemizde de incelediğimiz bir kaç hosting şirketi önerebilirim.

Bu hosting şirketleri en çok tavsiye edilen dünyanın en iyi yabancı hosting firmalarıdır.

Güzel Hosting (Avrupa lokasyon)

Özellikler;

  • Ücretsiz SSL
  • WordPress uyumlu
  • Türkçe destek

Türkiye’nin en iyi ve en popüler hosting şirketlerinden biri olan güzel hosting yurt dışı lokasyon (avrupa) web hosting hizmeti sunmaktadır.

Hosting hizmetinizi güzel hosting’den alırsanız türkçe teknik destek alabilirsiniz. Bu da diğer yabancı hosting şirketlerine göre çok iyi bir avantaj olacaktır.

Yaşadığınız herhangi bir sorunda 7/24 güzel hosting ekibinden teknik destek talebinde bulunabilirsiniz.

Hostinger (5 farklı lokasyon)

Özellikler;

  • Ücretsiz domain
  • Ücretsiz SSL
  • WordPress uyumlu

Hostinger yurt dışı hosting almak için bulabileceğiniz en iyi hosting şirketlerinden biridir. Ayrıca Türkiye’de sayısız web sitesi Hostinger kullanmaktadır.

hostinger.web.tr adresinde aktif olarak Türkiye’de faaliyet göstermektedir ve TL cinsinde fiyatlandırması vardır.

Hostiger’in premium hosting planı ile siteniz için ücretsiz alan adı kaydedebilirsiniz.

Hostgator (ABD lokasyon)

Özellikler;

  • Ücretsiz domain
  • Ücretsiz SSL
  • WordPress uyumlu

İngilizce blog açmak için önerebileceğimiz bir diğer hosting şirketi hostgatordur. Muhtemelen bu şirketi daha önce duymuş ve hatta kullanmış olabilirsiniz.

Hostgator en iyi ABD lokasyon hosting sağlayan şirketlerdendir ve dünya çapında milyonlarca müşterisi vardır.

Bluehost (ABD lokasyon)

Özellikler;

  • Ücretsiz domain
  • Ücretsiz SSL
  • WordPress uyumlu

ABD lokasyon hosting için tercih edilecek güvenilir ve en çok tavsiye edilen hosting şirketlerinden biri de bluehost’tur.

Başlangıç hosting planı oldukça uygun fiyatlıdır ve bununla birlikte siteniz için ücretsiz domain kaydedebiliyorsunuz.

>> Domain uzantısı önemli mi?

Domain uzantısı çok önemli değil ancak tabi ki daha prestijli olduğu için öncelikli olarak .com ve .net uzantılarını öneriyorum.

>> Lokasyon önemli?

Web sitemiz ingilizce olduğu için hostingimizin yurdışında olması özellikle performans açısından çok daha iyi olacaktır.

>> WordPress dili ingilizce mi olmalı?

WordPress yönetici panelinizi türkçe yapabilirsiniz ancak site tasarım kısmında wordpress dilini mutlaka ingilizce olarak ayarlayın.

İngilizce site için içerik

Eğer bir yazı hazırlayacak kadar iyi bir ingilizceye sahip değilseniz size üç farklı yöntem önerebiliriz.

İlk yöntem;

Birçok hazır makale sitesi bulunmaktadır. Bu sitelerden uygun fiyatlara ingilizce makaleler satın alabilirsiniz.

İkinci yöntem;

Türkçe yazı hazırlayıp bunu forum veya freelancer sitelerinde makul bir ücret karşılığında çevirisini yaptırarak sitenizde yayınlayabilirsiniz.

Tabi direkt sıfırdan istediğiniz konuda ingilizce içerik de yazdırabilirsiniz.

Üçüncü yöntem;

Yapay zeka makale sitelerini kullanarak otomatik olarak içerik üretebilirsiniz. Tabi bu siteler her zaman mükemmel çalışmıyor.

Ancak rytr.me servisini deneyebilirsiniz. Şuanda en iyi servislerden biri budur.

Para kazanmaya başlayın

Reklamları sitenizi açar açmaz eklemenize gerek yok veya ilk defa adsense’e başvuracaksanız acele etmeyin.

Önce blog için gerekli düzenlemeleri yapın ve ayarları tamamlayın. Ardından en azından 10-15 içerik ekledikten sonra adsense başvurusu yapıp reklamları sitenize yerleştirin.

Maksimum kazanç için doğru bir adsense reklam yerleşimi de olmazsa olmazdır. Tasarımınıza göre, kurallara uygun, belli bir strateji ile kullanıcıyı rahatsız etmeyecek şekilde reklam yerleşimi yapmaya özen göstermelisiniz.

Genel olarak adsense ile yüksek, sürekli artan ve sağlıklı gelirler elde etmek istiyorsanız;

  1. Adsense reklam yerleşimini ve stratejisini doğru bir şekilde yapmalısınız.
  2. Adsense optimizasyonlarını atlamamalısınız.
  3. Stratejilerinizi sürekli takip etmeli, denemeler yapmalı ve geliştirmelisiniz.

Adsense reklam yerleşimi için ad inserter wordpress eklentisini kullanabilirsiniz.

Trafik çekmek için en iyi teknikler

Hemen aşağıda önerdiğimiz siteniz için sürekli olarak hit sağlayacak platformlarla bir taraftan blogunuza potansiyel kazandırıp googleda yükselecek bir yandan da gelen bu ziyaretçiler üzerinden kazanç sağlayacaksınız.

# Twitter

Blogunuz için ingilizce bir twitter profili oluşturarak bu hesapta içeriklerinizi paylaşabilirsiniz. Fakat içeriklerinizi paylaşırken bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor.

Şöyle ki blogunuzla ilgili ziyaretçi kazandırabilecek ve özellikle dünya gündemindeki bütün hastagleri kullanarak içeriğinizin linkini, başlığını ve kısa bir açıklamasını da ekleyerek sık sık tweet atın.

# Reddit

Reddit, günde milyonlarca ziyaretçisi olan bir sosyal imleme sitedir. Oluşturduğunuz içerikleri subreddit dediğimiz gruplarda paylaşarak çok ama çok iyi ziyaretçiler kazanabilirsiniz.

Öncelikle reddit.com’a gidip sağ üst köşeden “sign up” diyerek hızlıca bir hesap oluşturuyoruz. Ardından reddit’e giriş yaptıktan sonra yine sağ üst köşeden “create post” butonuna tıklıyoruz ve sitemizi paylaşmaya başlıyoruz.

Fakat reddit’te çok sık paylaşımlar yapmayın. Aksi halde hesabınızı askıya alabilirler.

# Facebook

Blogunuza iyi ziyaretçiler kazandırabileceğiniz bir diğer değerli platformlardan biri de kesinlikle facebook. Tabi önce blogunuz için iyi bir facebook hesabı/sayfası oluşturup blog bilgilerinizi bu sayfada yazın (web sitenizi ekleyin, hakkında kısımlarını doldurun vs.).

1. İçeriklerinizi oluşturduğunuz sayfada paylaşıp, biraz link kazanın. Bu paylaşımları yaparken içeriğiniz ile ilgili hashtagleri kullanmayı unutmayın.

2. Facebooktaki yabancı blog yazarları gruplarını bulup bu gruplara katılın. Bunun facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama kutusuna “blog, blogger, blogging” gibi kelimeleri gruplar kategorisinde aratarak 1000+ üyesi olan bütün yabancı gruplara katılın.

Yavaş yavaş gruplara katılma isteğinizi kabul edildiği zamanda her gün düzenli olarak katıldığınız bütün gruplarda içeriklerinizi paylaşıp insanların blogunuzu ziyaret etmelerinizi sağlayın.

3. Oluşturduğunuz sayfada paylaştığınız dikkat çekici içeriklere ufak bütçelerle reklam verin.

# Pinterest

Pinterest son zamanlarda oldukça popüler hale gelen bir sosyal medya platformudur. Sitesine hit sağlamak, backlink kazandırmak isteyenler için altın değerindedir.

pinterest.com’a giderek google hesabınızla da kolayca bir profil oluşturabilir ve sağ üst köşedeki “artı (+)” ikonuna tıklayarak pinler oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Pin oluşturmak için “başlık”, “içerik bağlantısı” ve “kısa bir açıklama” ile bir pano yeterlidir. Bu bilgileri girdikten sonra “kaydet” diyerek içeriğimizi pinterestteki kullanıcılara ulaştırabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HOSTING BLOG & REHBERLER