Hosting Seçimi: Hosting Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hosting hizmetleri farklı özelliklerde planlar şeklinde satılmaktadır ve iyi bir deneyim için web hosting satın alırken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar vardır.

Siz de bir web hosting hizmeti satın almayı düşünüyorsunuz ancak hosting seçimi yaparken hangi özelliklere bakmanız gerektiğinden emin değil misiniz?

Bu içeriğimizde hosting alırken dikkat etmeniz gereken en önemli özelliklerden bahsedeceğiz.

Hosting seçiminden ve dikkat edilmesi gereken önemli özelliklerden önce hosting hizmetinizi Türkiye’nin en iyi hosting firmalarından almanızı tavsiye ediyoruz.

Bağlantıdaki sayfada önerdiğimiz bu firmalar teknik destek, güvenilirlik, çalışma süresi (uptime) gibi birçok unsur göz önünde bulundurularak ayrıca tecrübelere dayalı olarak önerilmiştir.

Peki hosting nasıl seçilir? Hosting alırken nelere dikkat edilmeli?

Hosting alırken nelere dikkat edilmeli?

Hosting paketinizi kurmak istediğiniz web sitesi türüne göre belirlemelisiniz.

Evet, iyi bir web hosting hizmeti deneyimi için projenize en uygun hosting planını seçmelisiniz. Bunu yaparken de hosting planının teknik özelliklerine bakmanız gerekir.

Cloud alt yapısı: Web sitenizin kesintisiz olarak yayında olması ve yüksek performanslı çalışması için hosting sağlayıcınızın cloud alt yapısına sahip olması gerekmektedir.

Evet iyi bir uptime ve hız için cloud alt yapısı gerçekten önemlidir.

Disk alanı: Web hosting hizmetinizde kullanabileceğiniz maksimum disk alanıdır. Ve disk alanında sadece web site dosyalarınız bulunmaz. Buna e-postalar, veritabanı gibi her şey dahildir.

Hosting firmaları paylaşımlı hosting planlarında depolama ve yedekleme gibi işlemlere izin vermezler. Bu disk alanı sadece web site dosyalarınız için ayrılan bir alandır.

Web site türüne göre yeterli bir disk alanınız olmalı. Yeni kurulan bir web sitesi için 2-5 GB disk alanı yeterli sayılabilir.

Disk kullanımınızı da cPanel hesabınızdan kolay bir şekilde takip edebilir ve daha fazlasına ihtiyaç duyduğunuzda hosting firmasının sunduğu daha üst planlara geçiş yapabilirsiniz.

Barındırılabilir site: Firmaların belirlediği her hosting planında belirtilen sayıda web sitesi barındırabilirsiniz.

Firmaların sitesindeki plan özelliklerinde yazan barındırılabilir site özelliği seçtiğiniz bu hosting planında barındırabileceğiniz maksimum site sayısını belirtir.

Hosting planlarının en düşük planları genelde tek bir web sitesi kurmanıza izin verir.

Eğer tek seferden birden çok web sitesi kurmayı planlıyorsanız limitsiz veya birden çok site barındırabileceğiniz uygun bir hosting planı seçin.

E-posta hesabı sayısı: Hosting hizmetinizde “[email protected]” şeklinde alabileceğiniz maksimum e-posta adresidir. Eğer birden fazla e-posta adresine ihtiyacınız varsa hosting planınızı buna göre belirleyin.

Aylık trafik: Hosting trafiği bant genişliği (bandwidth) olarak ifade edilmektedir. Bant genişliği ise aldığınız hosting hizmetinde meydana gelen veri aktarımıdır.

Yani kullanıcılar tarafından web sitenize yüklenen ve sitenizden indirilen verilerin limitidir (MB veya GB olarak belirtilir). Ne kadarlık bir aylık trafiğe sahip olduğunuzu hesaplamak zordur.

Eğer yeni bir web sitesi kuruyorsanız ve başlangıçta büyük bir ziyaretçi patlaması beklemiyorsanız trafiği şimdilik dert etmenize gerek yok.

Ziyaretçi sayınız arttığında ve trafik limitiniz yetersiz kaldığında bu limiti kolayca yükseltebilirsiniz.

Yedekleme: Hosting firmaları belirli aralıklarla ücretsiz ve opsiyonel olarak yedekleme işlemi yapar. Tercih edeceğiniz hosting firmasının düzenli yedeklemeler sunup sunmadığına bakın.

Otomatik günlük yedekleme hizmeti sunan hosting şirketleriyle çalışmanızı önerebiliriz.

Tabi hiçbir hosting firması sunucularda oluşabilecek herhangi bir sorundan dolayı gerçekleşen veri kayıplarından sorumluluk kabul etmez ve site yedekleme işlemlerini düzenli aralıklarla müşterilerinin yapmasını önerirler.

Bu yüzden firma düzenli yedeklemeler aldığını belirtse de siz kendinizi garantiye alın ve manuel olarak düzenli bir şekilde yedekleme işlemlerini yapmayı unutmayın.

Inode limiti: inode linux sistemlerde dosya büyüklüğü, dosya yapısı gibi bilgileri bulundurur. bkz: index node

Inode limiti daha açık bir ifade ile hosting hesabınızda bulundurabileceğiniz maksimum dosya sayısını ifade eder.

Sık bir şekilde içerik ekleyeceğiniz ve dosya yükleyeceğiniz bir web sitesi kurmayı planlıyorsanız inode limitini göz ardı etmemelisiniz.

Her hosting firmasında belirli bir inode limiti bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HOSTING BLOG & REHBERLER