Blogger SEO Teknikleri – Blogspot SEO Nasıl Yapılır?

Blogger yapısı gereği uygulayabileceğiniz SEO teknikleri (On-Page) kısıtlıdır ancak yine de yapılabilecek birkaç şey vardır.

Evet blogger ücretsiz bir servis ve bu da onu cazip hale getiriyor. Bu sebeple hosting ve domain ücreti ödememek için binlerce kişi blogspot’u tercih ediyor.

Ancak blogger kullanıyorsanız ve blogdan para kazanmak gibi bir amacınız varsa hosting ücretinden çok daha fazlasını kaybediyorsunuz.

Neden mi? Çünkü SEO’da WordPress blogger’a göre çok daha iyi performans gösteriyor.

Eğer Blogger’dan WordPress’e geçiş yapmak isterseniz adım adım rehberimizi takip edebilirsiniz.

Blogger SEO uyumlu adres seçimi

Bildiğiniz gibi Blogger’a ile kayıt olup ücretsiz bir blog oluşturduğumuzda Google bize “blogspot.com” uzantılı blogadi.blogspot.com gibi adres vermektedir.

Buradaki “blogadi” Blogger SEO’da çok kritik bir öneme sahiptir. Öncelikle kısa, akılda kalıcı ve sitenizin içeriği ile ilgili olmalıdır.

Ayrıca bu isimde stratejik olarak google’da hedeflediğiniz en iyi anahtar kelimeyi geçirebilirsiniz.

Ancak ben her zaman tamamen size özel .com, .net vb. uzantılı alan adı kullanmanızı öneririm. Bunun için en iyi domain firmalarına bakabilirsiniz. Çok uygun fiyatlara alan adı kaydetme imkanı sağlıyorlar.

Blogspot uzantılı alan adları ile SEO’da başarıyı yakalama şansınız oldukça düşüktür.

İçerik bazlı SEO

Ne kadar iyi bir domaine sahip olursanız olun veya dünyanın en iyi temasını kullansanız da eğer içerikleriniz kötüyse google’da üst sıralarda yer almanız çok zordur.

Blogumuza girdiğimiz içeriklerimiz Google sıralamamızı doğrudan etkilemektedir. Bu içeriklerin SEO uyumlu olarak girilmesi oldukça önemlidir.

Blogger SEO teknikleri, Blogspot SEO nasıl yapılır? – İçerik

Yazımızın başlığı kesinlikle dikkat çekici, özgün ve olabildiğince kısa olmalıdır. Aynı zamanda hedef anahtar kelimeyi içermeli ve tabi ki içeriği yansıtmalıdır.

Yazılarınızı 350 kelimenin üstünde yazmaya çalışın. Başlıkları düzenli olarak kullanın. Olabildiğince yazım hataları yapmaktan kaçının ve noktalama işaretlerine dikkat edin.

İçeriği görsellerle süsleyin, güçlendirin. Önemli olan kelimeleri veya cümleleri kalınlaştırarak vurgulayın. Yazınız ile ilgili hedef kelimeleri de etiket bölümüne virgül ile ayırarak girebilirsiniz.

SEO’da içerik bağlantılarımız da oldukça önemlidir.

Google sitemizin bağlantılarını tararken bağlantılarımızın temiz bir şekilde içerikleri yansıtması gerekir. Bu yüzden karmaşık otomatik bağlantılar yerine içerik başlığımızdan oluşan ve arada “-” karakteri olan SEO dostu URL’ler kullanmalıyız.

Açıklama kısmı ise yazımızın en fazla 300 karakterli özetini içeren bir bölümdür. Bu bölüme içeriğiniz ile ilgili anahtar kelimeleri de içeren kısa bir metin yazmalısınız.

Tema seçimi

SEO’da sitede kalma süresi ve sayfa gösterimi oldukça önemli faktörlerdir. Bu faktörleri etkileyen en büyük unsurda web sitenizin temasıdır.

Kullanıcıların içeriklerinizi kolayca okuyabilmeleri ve sitenizde rahatça dolaşabilmeleri için tema seçerken dikkatli olmanız gerekir.

Temanızın düzenli ve olabildiğince sade bir görünüme sahip olmalıdır. Ayrıca sitenizin performansını etkilememesi için de iyi kodlanmış olması gerekir.

Site başlığı, açıklaması ve gizlilik ayarları

Site başlığınız ve açıklamanız ile arama motorlarında nasıl görüneceğinizi belirlersiniz. Site başlığınız fazla uzun olmamakla birlikte içeriği yansıtmalı, dikkat çekici olmalı ve hedef anahtar kelimeleri içermelidir.

Açıklamada sitenizin içerisinde neler olduğunu, ne anlattığınızı kısaca yazabilirsiniz. Blogger size maksimum 500 karakter vermekte fakat ben size en fazla 300 karakter kullanmanızı öneririm.

Gizlilik ayarlarında ise herhangi bir şey değiştirmenize gerek yok. Google onu varsayılan olarak arama motorlarında görünebilir olarak işaretlemiştir.

Zaten bizim istediğimiz de içeriğimizin google’da görünmesidir.

Yorumlar

Etkileşimi arttırmak için okuyucuların içeriklerinizi yorum yapmalarına izin vermenizi tavsiye ederim.

Evet, sitenizi ziyaret eden kullanıcıların yorum yapmalarına izin verin hatta yorum yapmaları için kullanıcıları teşvik edin.

Böylece web siteniz güncelliğini koruyarak Google Bot’ları tarafından daha sık indexlenecek ve bu da her zaman SEO’da size artı puan olarak geri dönecektir.

Hepsi bu kadar mı?

Bütün bunlara ek olarak sizlere birkaç tavsiyede daha bulunabilirim.

Bunlardan en önemlisi sitenizin kullanıcı deneyimini arttırmaya çalışın. Mesela sitenizde reklamlar varsa kullanıcıları rahatsız etmeyecek şekilde reklam yerleşimi yapın.

Bunun dışında kesinlikle sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanın. Siteniz için güzel bir tanıtım yazısı yazın ve diğer bloglarda misafir yazar olarak tanıtım yazınızı paylaşın.

En önemlisi özgün olun ve güncel kalın. Kopya içerikler kullanmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HOSTING BLOG & REHBERLER